Consumenten die op ‘t web willen shoppen, hechten nog maar weinig waarde aan de naam en faam van een online shop. Slechts 4 procent blijkt dit nog belangrijk te vinden. Dat kooplustigen niet hechten aan de naam van een online shop wil echter niet zeggen dat ze niet kopen bij bekende winkels als Bol.com, Wehkamp, of andere grote namen. Er spelen verschillende factoren mee; prijs en product bijvoorbeeld waarvoor de gebruiker net zo lief bij onbekende als bekende winkels shopt. Als kleine online webwinkelier bent u dus beslist niet kansloos met uw webwinkel.

EEN NIEUWE ONLINE SHOP BOUWEN

Het is interessant voor u als beginnende webwinkelier, dat een naam van een online shop niet de doorslaggevende factor is. De markt is nog niet verzadigd. Het is dus goed mogelijk dat uw nieuwe webwinkel, wanneer de fullfillment en de logistieke afhandeling goed is geregeld, prima kans van slagen heeft.”

Mensen die zich offline oriënteren, wachten steeds vaker om vervolgens in de online shop te kopen: Steeds vaker komt men in de bakstenen winkel dus slecht nog ‘kijken & voelen’ en informatie inwinnen om een keuze te maken voor het product dat men uiteindelijk wil en vervolgens dus in de online shop koopt.
Andersom orienteert men zich steeds vaker en voor verder uiteenlopende producten eerst online en niet zelden besluit men vervolgens naar de offline shop te gaan om het product aan te kunnen raken. Dit betekent echter niet automatisch dat men niet meer terugkomt om het alsnog online te bestellen!

Dat de consument zich voor steeds meer verschillende producten wendt tot de online shop, is voor een groot deel te danken aan de onzekerheden die webwinkels steeds beter kunnen wegnemen.” Zekerheid met betrekking tot het retourneren van goederen, transparantie met betrekking tot locatie van de achterliggende organisatie, bereikbaarheid en identiteit van de winkelier: Allemaal zaken die van doorslaggevend belang kunnen zijn bij de beslissing wel of niet tot aankoop over te gaan in uw shop. Een online schoenenwinkel geeft bijvoorbeeld het advies om voor de zekerheid twee maten te bestellen; de verkeerde maat kan vervolgens zonder problemen weer terug gestuurd worden. En dat, terwijl dezelfde shop op een andere pagina zeer behulpzaam en informatief is bij het vaststellen wel maat in deze shop nu het best past bij jouw voet-afmetingen.

WAAR MEN WEL OP LET IN UW ONLINE SHOP…

De belangrijkste zaken waaraan bezoekers belang aan hechten bij het kopen of vergelijken van een product in uw online shop zijn o.a:

  • duidelijke leveringsvoorwaarden
  • duidelijke retourvoorwaarden
  • transparantie over locatie (van de shop) en identiteit van de winkelier
  • bereikbaarheid van de winkelier, online & offline (geen 06-nummer!!!)
  • géén verzendkosten (of anders zo laag mogelijk)