Een Zoekmachine Optimalisatie Tip waarvan de houdbaarheid nooit verstrijkt; het lijkt onmogelijk. Uw tijd is te kostbaar om te besteden aan het achterhalen van de logaritmen die door zoekmachines als Google gebruikt worden of het perfecte linkbuilding-landschap te creëren. Het verandert toch allemaal weer! Allemaal? Of is er toch een factor die altijd gelijk blijft?

LINKBUILDING IS VERTROUWEN BOUWEN

Er lijkt toch iets te zijn waarvan de houdbaarheid niet verloopt in de wereld van SEO, en dat is… Vertrouwen! Vertrouwen is en blijft een sleutel die zowel offline als online success binnen uw bereik kan brengen, inclusief top rankings en dat is toch ook hardstikke logisch? U wilt geen links; u wilt vertrouwen! Nooit zult u zoekmachines kunnen overtuigen met behulp van welke hoeveelheid inkomende links dan ook, zonder dat zij daarbij naar u kijken langs de mate van vertrouwen die de linkende pagina communiceert, door vanaf een bepaalde pagina naar een specifieke pagina van uw website te linken. Laat u dus niet verleiden door valse beloften van linkfarms als linkaanmelden.nl of linktoevoegen.nl.

Alhoewel velen (vooral linkbuilders) stellen dat het energieverspilling is aan handmatige linkbuilding te doen – omdat het ook geautomatiseerd kan – en voor veel sites (b)lijkt te werken. Maar zullen deze hoge rankings ook overeind blijven wanneer zoekmachines veel slimmer worden in het detecteren van deze ‘goedkope’ oplossingen? En is het niet meer dan een kwestie van tijd voordat dat het geval is en dergelijke ‘loser class’ links uw organisatie een negatieve reputatie gaan bezorgen?

HOE WEET U OF UW INSPANNINGEN VERTROUWEN REALISEREN?

Als het gaat om linkbuilding; mikt u alleen op kwalitatief hoogwaardige links wanneer u links realiseert op websites die o.a. relevante onderwerpen behandelen binnen uw kennisgebied of branche. Ze beschikken over een hoge pagerank (tenminste 3) en Alexa ranking (tenminste 200.000), scoren hoog op bepaalde relevante zoekwoorden, bevatten kwalitatief hoogwaardige site structuren en webdesign met eventueel een bijbehorende levendige community.

Op basis van vertrouwen kennen zoekmachines u hogere ranking toe als ze weten dat u waardevolle informatie te bieden heeft en dat weten ze als andere kwaliteitssite’s u als zodanig beoordelen. Hierdoor zullen andere sites ook weer gemakkelijker naar u linken als zij uw site als betrouwbaar, origineel en de moeite waard beoordelen. Als zoekmachines, websites en tenslotte mensen u vertrouwen, doet u meer zaken. Niet omdat u uw trefwoord ranking weet te boosten, maar omdat u aan uw bereikbaarheid, community commitment, uw relatiebeheer en daarmee aan uw reputatie werkt.

VERTROUWENSFACTOREN WAARAAN ZOEKMACHINES ALS GOOGLE WAARDE HECHTEN ZIJN O.A:

  • domeinleeftijd
  • website leeftijd en backlinks
  • het aantal kwalitatieve inkomende links van site’s die aan de hierboven gegeven omschrijving voldoen.
  • ankertekst variaties in de naar uw site verwijzende links.
  • de positie waar zich de betreffende link naar uw site op de pagina bevindt (de beste links staan in het ‘body-gedeelte’ van de pagina).
  • thematische links of relevant (de verbindende site behandelt op de betreffende pagina een relevant onderwerp)
  • linkfrequentie (een zo natuurlijk mogelijk verloop)