Een zoekmachine optimalisatie specialist kan de vindbaarheid van uw website flink verbeteren, maar er zijn ook risico’s. Veel SEO bedrijven zeggen dat ze specialist zijn, maar maken uiteindelijk uw website en reputatie kapot. In dit artikel 7 vragen om vast te stellen of u de juiste gevonden hebt.Een nep seo-expert haalt u er zò uit…

EEN GOEDE SEO-SPECIALIST EXPERIMENTEERT!

Laat ik vooropstellen dat een goede SEO-­specialist experimenteert! Natuurlijk niet met úw website, maar wel met de eigen website, sidekicks en/of testsite’s. Google verandert regelmatig van alles aan haar zoekmachine en als SEO-­specialist hobbel je daar achteraan. Door zaken uit te proberen kan een website omhoog springen, maar ook kelderen in de resultaten in Google of andere zoekmachines. Op die manier vergaart een SEO-specialist de wijsheid die nodig is om uw website zo in te richten dat een hoge positie in Google haalbaar wordt.

De belangrijkste aspecten en/of aspecten die zelden of nooit veranderen worden als eerste met u gedeeld en vindt u terug op twitter­pagina’s en in blogs. Met de meer veranderlijke zaken of kleine aspecten die relatief veel invloed hebben, probeert men het verschil te maken en dáár gaat het meestal fout…

STEL UW SEO-BEDRIJF GEWOON EEN PAAR TESTVRAGEN

Voordat u op zoek gaat naar een SEO bedrijf is het raadzaam om u alvast te verdiepen in hoe een zoekmachine werkt.


Enkele handige vragen die u een SEO-specialist kunt stellen

  1. Kan je me voorbeelden en successen laten zien en bewijzen d.m.v. (FTP-/BEHEER-)toegang en/of Google account?
  2. Heb je referenties en kan ik die bellen?
  3. Houd je je aan de webmaster richtlijnen?
  4. Wat voor een resultaat verwacht je met mijn website en hoe lang duurt dit?
  5. Wat zijn jullie belangrijkste SEO technieken?
  6. Hoe lang zit je in de SEO branche?
  7. Hoe houd je me op de hoogte van de veranderingen?


Hulp bij uw keuze voor een seo-specialist

Uw zoekmachine optimalisatie expert moet u kunnen uitleggen wat hij/zij doet, waarom dit wordt gedaan en welk effect hij/zij verwacht. Bovendien dient men naar u toe enig realisme aan de dag te leggen: Een SEO-specialist die nummer 1 posities garandert, kunt u beter overslaan. Want niemand kan u een nummer 1 positie garanderen! Hij of zij weet immers niet wat uw concurrentie – of nog beter: Google – volgende maand gaat doen.

Tenslotte nog dit: Zoekmachine optimalisatie is een zeer gespecialiseerd vak. De algoritmen van Google veranderen meermaals per maand en een SEO-specialist moet bijna dagelijks de aanwezige know-how verbeteren. Laat u niet verleiden door mooie praatjes die u met een ‘uniek linkbuilding-­programma‘ fantastische resultaten belooft. Zeker met betrekking tot dit laatste voorbeeld is het resultaat meestal van zeer korte duur. Niet zelden levert het zelfs een negatieve invloed op.