Het Joomla project heeft Joomla 2.5.28 vrijgegeven. Dit is een reguliere onderhoudsrelease waarmee de initiële ontwikkeling van de Joomla 2.5.X-reeks teneinde komt…
Meestal zijn er twee versies van Joomla! gelijktijdig in ontwikkeling: Een stabiele lange termijn-versie en een ontwikkelingsversie. De ontwikkelingsversie heeft een later nummer dan de lange termijn-versie (Meer weten over Joomla Webdesign van iMonkeys?)

Laatste reguliere onderhoudsrelease

Joomla 2.5.28 is de laatste geplande reguliere onderhoudsrelease van de Joomla 2.5 serie. De ontwikkeling van Joomla 2.5 eindigt hiermee maar dit betekent niet dat er helemaal geen patches meer ontwikkeld worden.

Wat betekent dit voor mij?

De ontwikkeling van Joomla is weliswaar gestaakt maar uw website zal echter gewoon blijven functioneren.

Heeft u een iMonkeys’ update-abonnement?

De update wordt in de eerste week van december geïnstalleerd voor iedereen die een update-abonnement afnemen. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Wat te doen als u geen update-abonnement heeft?

Download de Nederlandstalige Joomla 2.5.28 met voorbeelddata (bijv. op de site van JoomlaCommunity; U vindt een link onderaan dit artikel). U vindt daar dan ook aparte taalpakketten voor zowel de frontend als de backend en de tinyMCE tekstverwerker, en de pakketten voor het updaten van Joomla 2.5.x naar versie 2.5.28.

Het is in een onaangepaste versie van Joomla mogelijk om vanuit de backend van je site te updaten naar Joomla 2.5.28. Ga daarvoor naar Componenten -> Joomla Update. In dit scherm ziet u de update informatie waar u op “Installeer de update” klikt, waarna de Joomla sites automatisch zal worden bijgewerkt.

Bron: Joomlacommunity