Joomla heeft Joomla! 3.3.6 vrijgegeven. Dit is een veiligheidsrelease en lost twee veiligheidheidsproblemen op die gerelateerd zijn aan versie 3.3.5. Het lost tevens enkele problemen op die zich in versie 3.3.5 voordeden. Meestal zijn er twee versies van Joomla! gelijktijdig in ontwikkeling: Een stabiele lange termijn-versie en een ontwikkelingsversie. De ontwikkelingsversie heeft een later nummer dan de lange termijn-versie (Meer weten over Joomla Webdesign van iMonkeys?)

Heeft u een iMonkeys’ update-abonnement?

De update wordt in de eerste week van december geïnstalleerd voor iedereen die een update-abonnement afnemen. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Joomla updaten zonder iMonkeys update-abonnement

Als je momenteel gebruik maakt van Joomla 3.2 op een server met PHP 5.3.10 of nieuwer, raden we aan om je site naar Joomla 3.3.6 bij te werken middels de één-klik update in de backend van Joomla.

Om te kunnen updaten naar Joomla 3.3.6 via het Joomla update component moet de website minimaal gebruik maken van Joomla 3.2.2 of nieuwer. Dit is vanwege de nieuwe PHP vereisten. In oudere Joomla versies kan de updater de server PHP versie nog niet controleren. Oudere 3.x versies zullen eerst bijgewerkt moeten worden naar 3.2.7 voordat de 3.3.6 update verschijnt.

Speciale download instructie

Vanwege een probleem met de update component kunnen gebruikers die versie 3.2.6 of 3.3.5 draaien helaas niet via de update component updaten naar de nieuwe release. Deze gebruikers moeten de update handmatig uitvoeren via extensiebeheer. Instructies voor het handmatig updaten via extensiebeheer kunnen gevonden worden op de Joomla! Documentation Wiki. Gebruikers die versie 3.3.0 tot 3.3.4 en 3.2.5 of ouder draaien kunnen normaal de update component gebruiken.

Wat is er nieuw in Joomla 3.3.6?
  • 9 issue tracker items zijn verholpen
    Bekijk de Joomla! 3.3.5 Milestone op GitHub voor een overzicht van de verholpen items.

Verder zijn enkele problemen in versie 3.3.5 verholpen.
Bugs:

  • [#4403] – Password reset don’t work in version 3.3.5
  • [#4394] – Error when adding tags via keyboard

Veiligheid:

  • High Priority – Core – Remote File Inclusion.
  • Medium Priority – Core Unauthorised Logins.

Bron: Joomlacommunity