Niemand die ‘t nog ontkent: Zoekmachine Optimalisatie behoort tot de belangrijkste factoren van webdesign. Wie goed gevonden wil worden op bepaalde zoektermen zal er zoveel mogelijk over moeten vertellen en ervoor zorgen dat deze informatie goed geïndexeerd wordt. iMonkeys zorgt ervoor dat internet strategie, webdesign en zoekmachine optimalisatie elkaar aanvullen.

Het juiste moment om over zoekmachine optimalisatie te beginnen?

Zoekmachine optimalisatie begint eigenlijk al vóór de ontwerpfase. De instructies die u aan de vormgever meegeeft zouden aangevuld moeten worden met relevante seo-instructies, uit de zoekmachine strategie. De webdesigner is de volgende schakel: Deze moet webtechniek leveren die aansluit op strategie én ontwerp. Uw zoekmachine optimalisatie steunt namelijk op vier pijlers waarvan de seo strategie en de seo techniek de basis vormen:


Zoekmachine optimalisatie is een continue proces

De twee laatste onderdelen van zoekmachine optimalisatie uit het lijstje hierboven, maken van uw seo een continue proces. De daadwerkelijke vermelding in Google realiseert u met behulp van seo copywriting en content optimalisatie (het periodiek schrijven en/of aanpassen van uw teksten om vervolgens de pagina-ranking te meten met behulp van bijv. Google Analytics en op basis van het gerealiseerde resultaat opnieuw te schrijven of aanpassen).
Met behulp van linkbuilding worden de pagina’s op uw website vervolgens gemakkelijker bereikbaar gemaakt door middel van meer en minder waardevolle links op meer en minder waardevolle pagina’s.
 

Effectieve
zoekmachine optimalisatie (SEO)
houdt rekening met meer dan
200 search ranking factoren.

 
Het is tot op de dag van vandaag deels onduidelijk hoe zoekmachines als Google nu precies werken. Websites als Wikipedia zijn erg beperkt in hun kennis van SEO. Wel is duidelijk dat indexering van websites door Google en andere sites (grotendeels) geautomatiseerd gebeurt met behulp van “search ranking”-factoren. Hieraan wordt een gewicht toegekend. Dit heet allemaal (organische) zoekmachine optimalisatie (SEO = Search Engine Optimisation).


SEO vs SEA

Google biedt zelf ook aan uw site tegen betaling te vermelden in aparte gedeeltes van de resultatenpagina’s. Dit heet Google Adwords en wordt ook zoekmachine adverteren genoemd (SEA ipv SEO: Search Engine Advertising).

Bij iMonkeys zijn we gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie (SEO). Hiervoor zijn we continue bezig de search ranking factoren te ordenen naar importantie. Dit wordt gerealiseerd door een verwacht gewicht aan elke veronderstelde seo-factor toe te kennen. Vervolgens doen we hier tests mee. Zo stellen we onszelf in staat op een steeds hoger niveau zoekmachine optimalisatie te leveren.

SEO specialist in Nederland, Belgie & Duitsland

Wij schermen graag met de kennis die nodig is om uw website zodanig in- te richten dat een hoge ranking in Google voor u bereikbaar wordt. SEO webdesign is voor uzelf misschien niet weggelegd, maar ook u kunt zelf een Google expert worden op het gebied van content optimalisatie! Publicatie met behulp van effectieve organische zoekmachine optimalisatie is de sleutel. Wij zullen u daarvan graag (vrijblijvend) tastbaar bewijs leveren. Daarnaast kunnen we u adviseren wanneer adverteren met Adwords zinvol is. Tenslotte kunnen wij u helpen bij het opzetten van een Adwords-campagne. Optimalisatie (SEO) geeft echter het hoogste rendement. Daarover zijn vriend en vijand het eens, blijkt uit onderzoek van Multiscope.