Leads! Leads!! Leads!!!

A.T. kwam bij ons binnen met harde cijfers en een duidelijk doel. Een marketingbedrijf had 3 landingspagina’s gemaakt waarop 2/5 van het totale bezoek rechtstreeks binnenkwam; zo’n 1700 bezoekers per maand. Dit leverde hen zo’n vijf leads per week op. Of wij er meer van konden maken…

Natuurlijk vonden wij het merkwaardig dat van de vijfduizend maandelijkse bezoekers zo’n 33% rechtstreeks binnenkwam op in totaal drie pagina’s waarop zich alleen een korte beschrijving en een invulformulier bevonden. We hadden een vermoeden, dus namen we de uitdaging aan!

Leads draaien uiteindelijk om conversie en dat begint met online overtuigen. Behalve een seo-vriendelijke website moest het dus vooràl een prettig ogende en logisch en intuïtief navigerende website met duidelijke informatie worden.

In maximaal drie kliks overal kunnen komen op een website waarop men 60 hard- en software-modules en hun onderlinge samenhang wil beschrijven, verschillende trainingen aanbiedt, in een cases-sectie uitgevoerde projecten wil delen, het hele team met elk een eigen pagina op de site wil én een kennis-database met naslag en instructie-video’s wil aanbieden. Dat is best een uitdaging…

E.e.a. resulteerde in een interactieve product-piramide gekoppeld aan een maatwerk gebouwde module-bibliotheek, als kloppend hart achter een stijlvolle corporate site.

Overzichtspagina

We wilden van het training-gedeelte zoveel mogelijk een zogenaamde 'one-pager' maken, zodat men in één muisklik van volledige informatie via datum checken naar inschrijven kon komen.

3 type trainingen

Met een soort van tabbladen-systeem maar dan visueel fraaier, kregen we alle drie de trainingen zichtbaar, navigeerbaar en leesbaar in één blok.

Trainingskalender

In één overzicht kunnen zien wanneer de eerstvolgende training is van elk aangeboden type.

Inschrijfmogelijkheid

En het belangrijkste: De inschrijving moest zo eenvoudig mogelijk verlopen.

Naast de wens voor een nieuwe corporate site was er ook behoefte aan een multifunctionele pagina-template voor het opzetten van landingspagina’s voor marketing-akties. Samen met de site moest deze aan het einde van de ontwikkelingsfase gekoppeld worden aan een Sharpspring Marketing Automation-systeem die de klant via een andere partij had gekozen.

Een maand na lancering leverde de website 7 leads per week gedurende tenminste drie maanden, maar het maandelijks bezoek was met 1500 bezoekers gedaald, dus was men niet tevreden.
We pakten de gegevens uit Google Analytics erbij en toonden de klant dat we inderdaad verlost waren van de 1700 door het eerdere marketingbedrijf gekochte bezoekers waarvoor men honderden euro’s per maand extra betaalde (voor 5 leads per week).

7 leads is natuurlijk ook geen monsterscore, maar wij waren trots op de 40% meer leads gerealiseerd met 33% minder bezoek (én de besparing op het marketingbedrijf). Een goed begin, toch!?
Helaas trok de klant om voor ons onduidelijke reden al na een maand de stekker uit dit project waar we zo trots op zijn.

    Met welk online vraagstuk wordt jij geconfronteerd? We bekijken graag hoe wij kunnen helpen.
    Dus… Tijd voor een kop koffie?

    Talk to us