Een internet strategie helpt u zich duidelijker te positioneren en onderscheiden ten opzichte van uw concurrenten. Als communicatiemiddel wordt het web immers in èèn maand vaker gebruikt dan alle andere samen in een jaar. En vindt niet in verreweg de meeste branches de eerste stap naar een transactie inmiddels online plaats? Waarom is het ontwikkelen van een gedegen internet strategie dan voor veel organisaties nog steeds niet even normaal als de bedrijfsstrategie?

Dat er strategische overwegingen ten grondslag liggen aan uw grafisch ontwerp vindt u waarschijnlijk volstrekt normaal. Kunt u zich voorstellen dat het rendement van uw zoekmachine optimalisatie een stuk lager zal zijn als u bijvoorbeeld:

  • niet weet met welke niche trefwoorden u uw doelgroep sneller kunt bereiken.
  • de sites van uw concurrenten niet heeft onderzocht op seo-technische zwakheden.


Uw internet strategie dient de normale strategische bedrijfsdoelen

Een internet strategie dient dezelfde strategische doelen als de bedrijfsstrategie:

  • Kostenreductie
  • Concurrentievoordeel
  • Meer productiviteit
  • Meer effectiviteit
  • Verbeterde Communicatie-mogelijkheden (intern & extern)


Bij het tot stand brengen van uw internet strategie, stuit u dan uiteindelijk ook onherroepelijk op de vraag:
Hoe wordt uw (toekomstige) website onderdeel van de organisatie zelf?
 

internet strategie
die niet slechts leidt
tot een online document,
maar tot in uw organisatie
geïntegreerde praktijk.


internet strategie van iMonkeys en partners met verstand van zaken

internet strategieiMonkeys beschikt over meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van commerciële dienstverlening, webdesign en (internet)communicatie. Met ervaring in bedrijven van 1 tot 2200 werknemers, denken wij de meeste uitdagingen aan te kunnen op het gebied van internet strategie. Ook kunnen we u bijstaan op het gebied van internetrecht en dankzij een groot professioneel netwerk beschikken we bovendien over toegang tot ervaren specialisten in nagenoeg elk denkbaar aan internet strategie gerelateerd kennisgebied. Van automatisering tot competitive intelligence. Voor de ontwikkeling van uw internet strategie, komen wij dan ook overal in Nederland graag naar u toe.